КРАТОК ОСВРТ НА ИСТОРИЈАТА НА МАКЕДОНСКОТО ИЗВИДНИШТВО

👣“Сместена во срцето на Балканскиот Полуостров, Македонија е земја полна со традиции, разновидни култури и длабоко чувство за наследство. Извидничкото движење се вкоренува во оваа позадина, инспирирајќи генерации млади Македонци да ги прифатат вредностите на должност, чест и подготвеност.”✒️ 🗣Ви ја претставуваме најновата публикација на СИМ, креирана по повод и во чест на 70иот јубилеј којшто извидниците гордо го прославуваат оваа година. 🙌 🧐Ве покануваме да нурнете во богатството на извидничкото наследство, да ги откриете нашите најрани почетоци и да ги идентификувате историските пресвртници кои не довеле до тука. Секако, не заборавајте ни да се пријавите на последната активност за оваа година – Изложба за историјата на СИМ, во вашите одреди или пак директно кај нас.🤠

🪄 Клик за линк до публикацијата тука➡️https://shorturl.at/asELO

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *