Сојуз на извидници на Македонија: Година во центарот на вниманието на медиумите – 2023 година

2023 година беше извонредна година за Сојуз на извидници на Македонија, со импресивно присуство во медиумите, прикажувајќи ги нашите активности, достигнувања и влијанието во заедницата. Со приближно 200 статии во различни медиуми, нашата организација го привлече вниманието на јавноста и ја засили нашата посветеност да ги негуваме нашите вредности, чувство за припадност во заедницата и лидерство кај младите.

Најдобри моменти од нашето медиумско покривање во 2023 година – како и целиот документ може да го видите ОВДЕ!

 1. Одбележување на Светскиот ден на извидниците – Прилеп 2023
 2. 13 Смотра на Сојуз на извидници на Македонија
 3. Иницијативи за животна средина
  Нашите извидници беа во првите редови во напорите за зачувување на животната средина. Бројни медиуми известуваа за нашите кампањи за садење дрвја – веќе добро познатата Боренка, чистење на реките и работилници за еко-едукација. Овие активности не само што ги подобрија вештините на многу деца и млади, туку и ја едуцираа заедницата за важноста од зачувување на нашето природно наследство. Широката покриеност помогна да се засили нашата порака за одржливост и одговорно чување на животната средина.
 4. Лидерство и личен развој
  Многу статии се фокусираа на личниот раст и можностите за развој на лидерството што ги нуди нашата организација.
 5. Меѓународни соработки и достигнувања
  Нашето учество на меѓународни извиднички настани и соработки со извиднички организации ширум светот привлекоа значајно медиумско внимание. Едно од најзначајните беше посетата на Светската смотра во Јужна Кореја.
 6. Специјални признанија и награди
  Во текот на целата година, нашето здружение и неговите членови добија повеќе награди и признанија за исклучителниот придонес.


Обемното медиумско покривање во 2023 година беше доказ за динамичното и влијателно присуство на Сојузот на извидници на Македонија. Секоја статија, сегмент од вестите помогнаа да се засилат нашата мисија и достигнувања, поттикнувајќи подлабока врска со јавноста и инспирација за идните генерации да се приклучат на извидничкото движење.

Остануваме посветени на продолжување на нашето патување на раст, општествено корисни активности и лидерство.

Целиот документ изработен од канцеларијата на Сојуз на извидници на Македонија, може да го најдете ОВДЕ!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *